23948sdkhjf

Sodexo startar volontärprogram

Alla medarbetare erbjuds en betald dag per år för att arbeta i en volontärorganisation.

Initiativet ligger i linje med företagets värderingar samt ambitionen att bidra till social hållbarhet och lokal närvaro, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Läs också: Sodexo förlänger SAS-avtal

Volontärprogrammet är frivilligt och det står var och en fritt att välja en ideell organisation som riktar sig till att stödja samhället, miljön, människor eller djur.

Den ideella organisationen måste följa Sodexos värderingar och principerna för mänskliga rättigheter. Volontärprogrammet ska stödja och stimulera medarbetarnas engagemang.

“Vi vill förbättra livskvaliteten för våra medarbetare och alla som tar del av vår service samt att bidra ekonomiskt, socialt och miljömässigt där vi bedriver verksamhet. Det är därför naturligt att uppmuntra våra medarbetare att engagera sig i aktiviteter som gynnar samhället”, kommenterar Azita Shariati, vd Sodexo AB.

Programmet kompletterar de stödinsatser som sedan många år tillbaka görs för välgörenhetsorganisationer på olika platser i landet, till exempel de tusentals måltider som skänks till landets stadsmissioner och liknande stödverksamheter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141