23948sdkhjf

Sodexo tillsätter gastronomisk chef

Jessie Sommarström lämnar Urban Deli för måltidsjätten Sodexo.

Jessie Sommarström, som kammade hem Årets kock 2022, kliver in på en ny arbetsplats. I april börjar stjärnkocken på Sodexo som gastronomisk chef. Tillsammans med det befintliga måltidsteamet ska hon driva en kulinarisk och hållbar utveckling.

Sedan Sodxeo grundades 1966 har ansvarsfullt företagande varit bolagets vision. Sodexo arbetar enligt en hållbarhetsplan som fokuserar på säkerhet och hälsa med miljön i åtanke, vilket var en avgörande faktor till att Jessie Sommarström tackade ja till tjänsten.

– Sodexo har en stark värderingsgrund med högt uppsatta hållbarhetsmål, vilket var avgörande för att jag skulle tacka ja till den här spännande tjänsten. Jag är själv starkt värderingsdriven och vill använda min kunskap och erfarenhet för att göra skillnad för både planeten och människors hälsa, säger Jessie Sommarström i pressmeddelandet.

Sodexo tillverkar årligen runt 14 miljoner måltider i Sverige och 11 miljoner av dem tillagas till den offentliga sektorn. 

– Jag brinner extra mycket för skolmåltider. De är viktiga och kan utjämna de skillnader och ojämlika förutsättningar som barn och ungdomar har idag. Det är svårt att få bra resultat i skolan om du inte äter bra. Min framtidsvision är att alla ska ha möjlighet att äta god, hållbar och näringsriktig mat, säger Jessie Sommarström.

Jakob Selin, service- och innovationschef hos Sodexo, är glad över rekryteringen.

– Jessie Sommarström är en viktig pusselbit för att säkerställa den gastronomiska spetsen. Hon är en erkänt mycket duktig kock och har ett stort engagemang för miljö- och klimatfrågor. Vi är mycket glada över att hon tackat ja till att leda vårt interna team mot en framtid med god mat med mindre animaliskt protein.

Tidigare arbetade Jessie Sommarström som ansvarig för innovation och hållbar utveckling på Urban Deli.

Servicebolagsjätten köpte i december restauranggruppen K-Märkt och har sedan tidigare en uttalad ambition att växa och bli bättre inom hållbar mat. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.238