23948sdkhjf

Nytt städsystem för hotell

Berendsen lanserar ett nytt städsystem framtaget tillsammans med företagets hotellkunder.

Målsättningen har varit att bidra till att förbättra arbetsmiljön för hotellens städpersonal, och genom detta öka lönsamheten.

Läs också: Berendsen satsar på textilåtervinning

Arbetsmiljön för hotellstädare präglas ofta av stress och tung belastning i form av repetitiva rörelser och lyft. Under ett arbetspass lyfter en hotellstädare upp till otroliga 500 kilo i form av bädd- och badlinnen, rengöringsartiklar och glas. Med det nya städsystemet reduceras detta till max 200 kg per dag. Dessutom reduceras antalet steg, enligt Berendsen beräkning, med upp till 40 procent.

Enligt bolaget sparar systemet mellan 15-25 procent av städpersonalens tid jämfört med när linnet ej våningspackas och måste flyttas mellan linnevagn, hyllor och städvagnar.

Städsystemet (Etage flexible) bygger på en central linnevagn, packad med samtliga artiklar i bädd- och badtextilier som behövs per städare och det antal rum som denne ansvarar för. Vagnen kommer färdigpackad med textilier från Berendsen.

Även vid packningen av vagnen är arbetsmiljön för städpersonalen i fokus, med de tyngsta textilierna placerade ergonomiskt i höjd så att ingen ska behöva böja sig ned eller sträcka sig efter dem. Lättare textilier placeras därefter längst ned samt högst upp i linnevagnen.

På den centrala linnevagnen går det att häkta på två servicemoduler – en på vardera sidan, vilket gör att städpersonalen kan få med sig allt de behöver på samma gång. Det ska spara tid, antal steg och antal lyft under ett arbetspass.

Enligt bolaget sparar systemet mellan 15-25 procent av städpersonalens tid jämfört med när linnet ej våningspackas och måste flyttas mellan linnevagn, hyllor och städvagnar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079