23948sdkhjf

Investerar 25 miljoner i Limhamn

Berendsen investerar 25 miljoner kronor i Limhamns tvättserviceanläggning för att den ska bli effektivare och mer miljövänlig.

Tvätteriet i Limhamn vänder sig till hotell och restauranger, två industrier som under de sista åren haft en betydande marknadstillväxt i Öresundsregionen. Flera nya hotell har öppnat och den generellt sett goda ekonomin har gjort att regionens restaurangbransch blomstrat. Det betyder mycket textilier att tvätta och en bra marknad för Berendsen.

– Det är ett högt tryck i hela regionen. Därför storsatsar vi nu: investerar i nya, modernare maskiner och ser över tvätteriets struktur och flöde, säger Johanna Persson, vd på Berendsen Textil Service AB i ett pressmeddelande.

Förändringarna, som görs med en investering på 25 miljoner, gör tvätteriet, med ca

Läs också: Berendsen satsar på textilåtervinning
 70 fast anställda, till en av Nordens modernaste anläggningar.

– Vi strävar efter att våra anläggningar ska ha goda arbetsförhållanden och så begränsad miljöpåverkan som möjligt. Effektivare produktionsprocesser är en del i miljöarbetet, kommenterar Johanna Persson.

Kapaciteten i Limhamns-anläggningen ökar med ungefär 50 procent.

– Vi blir pålitligare. Även under högsäsong kommer vi att ha kapacitet för all efterfrågan, kommenterar Håkan Olsson, regiondirektör på Berendsen i Malmö.

– Det kommer bli mycket bättre för de anställda, för kunderna och för ägarna. För oss är det otroligt viktigt att från ett arbetsmiljöperspektiv skapa de bästa arbetsplatserna för våra anställda, kommenterar Håkan Olsson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094