23948sdkhjf

Berendsen drar tillbaka uppsägningar

Det landstingsavtal tvätteriet haft med Region Halland och löper ut i maj kommer att förnyas.

Den förnyade upphandlingen betyder att 20 medarbetare vid tvätteriet i Torup som Berendsen tvingats varsla om uppsägning kommer kunna stanna kvar på sina jobb.

Håkan Olsson, regiondirektör för Berendsen Syd, är mycket nöjd med det glädjande beskedet.

– Även om vi haft goda förhoppningar om att få fortsatt förtroende från landstinget så har det varit en spänd väntan. Det är otroligt tråkigt att behöva varsla och det känns därför fantastiskt att kunna meddela personalstyrkan att jobben kommer vara kvar i Torup, säger han i ett pressmeddelande.

I början av januari varslade tvätteriet 20 av sina medarbetare i Torup om uppsägning, som en förberedelse på att avtalet med Region Halland skulle gå ut i maj. Några uppsägningar blir det nu inte och Tony Anttila som är platschef på Berendsens anläggning i Torup drar en lättnads suck.

– Det är en anspänning varje gång en upphandling ligger ute och även om vi har en stor tilltro till vårt erbjudande och den service vi erbjuder så finns det inga garantier. Vi är en stor arbetsgivare i regionen och under 2017 gjorde vi stora investeringar i anläggningen därför att vi tror på den lokala marknaden här, kommenterar Tony Anttila.

Tvätteriet i Torup har 70 anställda.Tvätt- och textilserviceavtalet med Region Halland står idag för ca 25 procent av anläggningens omsättning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141