23948sdkhjf

Han ska göra Almegas tjänsteindikator

Patrick Joyce, fil. lic. i nationalekonomi vid Uppsala universitet blir ny chefekonom på Almega.

Han har erfarenhet som expert och utredare av ekonomisk politik, skattefrågor, näringspolitik och arbetsmarknadsfrågor vid Regeringskansliet och riksdagen och kommer senast från en tjänst som forskare om kompetensförsörjning, arbetsmarknad och integration vid Ratio – näringslivets forskningsinstitut.

Läs också: Debatt: "Samhall påstår obegripligheter"

- Jag ser mycket fram emot att arbeta för Almega. Det är främst tjänsteföretagen som driver förnyelsen av svenskt näringsliv och skapar framtidens arbeten. Den största utmaningen för tjänsteföretagen idag är att hitta tillräckligt med kunnig arbetskraft. Därför behövs politiska reformer för att stärka kompetensförsörjningen och göra arbetsmarknaden mer flexibel, säger Patrick Joyce i ett pressmeddelande.

Som chefekonom kommer Patrick att arbeta med ekonomiska analyser, bland annat ansvara för Almegas tjänsteindikator, en kvartalsbaserad konjunkturindikator som belyser utvecklingen i den privata tjänstesektorn. Det innebär att fortsätta arbetet med att sprida kunskap om tjänstesektorn och dess viktiga roll för jobb och tillväxt i Sverige.

– Han blir ett viktigt tillskott i Almegas arbete med att stärka vår ekonomiska analys, kommenterar Andreas Åström, chef Påverkan och kommunikation.

Patrick Joyce tillträder den 11 februari.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11