23948sdkhjf

Glöm inte Städarens dag!

Städbranschen Sverige har utlyst tävling för att uppmärksamma dagen.

På initiativ av Städbranschen Sverige är den första måndagen i december numerad inmutad som Städarens dag. I år infaller dagen den 3 december.

Städarens dag är alltså dagen då alla uppmanas att ge städpersonalen lite extra uppmärksamhet. Kanske genom att bjuda sina medarbetare på tårta. Eller ge alla en röd ros. Som Rent tidigare berättat är det just vad Paul Thörnqvist, lokalvårdschef för Torsås Fastighets AB, gjorde förra året. 

Städbranschen Sverige har också utlyst en tävling. Organisationen uppmanar alla att ta en bild på temat ”Säg hej till din lokalvårdare”, med städaren tillsammans med sin arbetsgivare eller uppdragsgivare. Bilderna som skickas till info@stadbranschensverige.se läggs upp på hemsidan och Städbranschen Sverige utlovar en present med posten till de som bidrar.

Första gången Städbranschen Sverige uppmärksammade Städarens dag var 2016. Inspirationen kommer från vårt västra grannland Norge som startade traditionen redan år 2002. Sedan dess har även Finland hängt på.

Allt går ut på att höja respekten för de som dagligen städar på kontoret, i skolan, på bussen, på tåget, på sjukhuset eller kanske i hemmet. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078