23948sdkhjf

Servicecompagniet ska städa SF:s biografer

SF Bios verksamhet omfattar 35 biografer på 21 orter med totalt 256 salonger och 33 000 fåtöljer. Till det kommer även huvudkontoret i Gamla Filmstaden i Solna. Med många miljoner årliga biobesök och många företagsevent driver SF Bio en av landets största verksamheter inom kultur och nöje.  

Lokalvårdsavtalet med Servicecompagniet trädde i kraft den 1 oktober, men redan i september smygstartade städningen av ett antal biografer i Stockholmsområdet. 

Nu införs Servicecompagniets lokalvårdstjänst successiv vid ett 30-tal biosalonger från Luleå i norr till Malmö i söder. Uppdraget ska följas upp och utvecklas samordnat och tjänsterna kommer att utföras regionalt av Inspira, Skaraborgs Städ, Sesab och Norrlands Miljövård som alla är delägare till ServiceCompagniet. 

Grundstädningen i salongerna ska Servicecompagniets lokala företag sköta varje dag medan SF Bios medarbetare ska utföra tillsynsstädningen mellan varje föreställning. 

Christian Lindberg som är biografchef på Sveriges största biograf, Scandinavia, framhåller att det är hård konkurrens om kunderna i biografvärlden.

– Våra gäster ställer allt högre krav. Att det är rent och fräscht är en del av själva bioupplevelsen och det finns till och med gäster som i värsta fall kan tänka sig att vända och gå hem om det inte är rent i salongen, säger han. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.124