23948sdkhjf

Städarna jagar pallplatser

Hemserviceföretaget Städarna har lycktas bli tredje största företaget i branschen.

Resan mot att bli ett av Sveriges största företag inom hemservice har i stor utsträckning gått via förvärv. Senast i raden av uppköpta företag är Städfina i mellansverige AB med verksamhet i Örebro, Eskilstuna och Västerås.

Men det mesta av tillväxten under året har, trots förvärven, skett organisk, hävdar Städarnakoncernen i ett pressmeddelande. 

Koncernchefen Christoffer Sjögren säger att deras strategi är att främst växa organiskt.

– Men titt som tätt köper vi lokala, välskötta bolag som vi slår ihop med vår redan etablerade verksamhet på orten. Vi är i dagsläget i dialog med ytterligare ett par intressanta bolag och vi hoppas kunna presentera spännande nyheter efter sommaren, säger han.

I dagsläget har Städarnakoncernen en affärsvolym på drygt 110 miljoner kronor per år och sysselsätter mer än 300 personer. Målet är att inom fem år skapa minst 1000 nya jobb. 

– Nu är siktet fast inställt att nå plats två och det ska vi göra inom 1 000 dagar. Klarar vi målen så passerar vi tvåan Homemaid och när vi är klara med detta så är planen att inom ytterligare 600 dagar passera ettan Hemfrid och därmed bli Sveriges största hemservicebolag, säger Christoffer Sjögren.

Han tillägger att det kommer att ske genom stora investeringar i nya etableringar och genom ytterligare digitalisering av verksamheterna i de olika dotterbolagen.

– Fokus ligger på att automatisera processerna så att våra ledare kan lägga sin tid på medarbetare och kunder istället för på administration.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094