23948sdkhjf

Nu säljs CleanPilot av Procurator

Procurator har fått ensamrätten till CleanPilot, det norska företaget Datecs app specifikt anpassad för städbranschen. "Med CleanPilot kan vi erbjuda våra kunder ännu mer värden. Det är något vi bygger upp och investerar i, vilket är väldigt spännande", säger försäljningschefen Claes Sunebring.

CleanPilot har slagit stort i Norge och sedan par år tillbaka har det digitala verktyget funnits även i Sverige. Sodexo lät exempelvis sin städpersonal på AstraZenecas anläggning i Södertälje testa CleanPilot redan i slutet av 2015.

Nu har Procurator tagit ansvaret för verktygets fortsatta försäljning i Sverige.

Procurators försäljningschef för Facility Service, Claes Sunebring, säger att CleanPilot är unikt för att det är specialinriktat på städ.

– Det finns ju andra program med bredare inriktning, men då är städ bara en modul bland andra. Det här är en app, fokuserad på städ, vilket är en styrka. Det gör också att CleanPilot är väldigt användarvänligt, städinstruktionerna är färg- och ritningsbaserade och kommunikationen mellan lokalvårdaren, städbolaget och slutkunden blir enkel.

Claes Sunebring tillägger att Procurator vill satsa långsiktigt. Företaget ska både erbjuda tjänsten och driva utvecklingen mot en digitaliserad svensk städbransch. Hårdvaran är däremot bara en surfplatta som kunden kan leasa från Procurator.

För att klara den nya uppgiften och bygga kompetens inom företaget ska Procurator ta in tre nya personer, två konsulter och en projektledare.

– Vi ska också anställa folk med specialkompetens inom städning, Insta 800 med mera. Men det räcker inte med specialkompetens, de måste ha god pedagogisk kompetens också för att kunna lära ut hur det fungerar.

CleanPilot erbjuds nu städbranschen via via Procurators Supplies Direct-butiker, som enligt marknadschefen Hasse Åström, nu har stora möjligheter att göra kunderna till digitala städare.

I Norge finns idag 4 000 CleanPilot-användare och där är inte frågan om en lokalvårdare inte kan eller hinner hantera en iPad, utan snarare vilka konsekvenser det får om det inte görs, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109