23948sdkhjf

Här är finalisterna i Stora FM-priset

Det blev tävlingsbidrag från Göteborgs universitet, Uppsala universitet och Umeå universitet som gick till final i årets upplaga av tävlingen Stora FM-priset. Hur prissumman fördelas avslöjas under branschkonferensen IFMA Nordic Workplace den 7 december.
Tävlingen har i år samlat hela 41 tävlande bidrag från universitet och högskolor runt om i Sverige.  Priset  delas ut en gång om året och premierar de mest intelligenta och nytänkande  akademiska  uppsatserna inom Facility Management-området (FM).
Den totala prissumman är 100 000 kronor i form av stipendier. Den uppsats som juryn anser är bäst belönas med 50 000 kronor. Ytterligare två uppsatser får 25 000 kronor vardera.

Årets finalbidrag är:

  • Acting in a Generative Building” av Malin Dahlbom och Jakob Traungvid Göteborgs universitet, 

  • Kontorsutformningens påverkan på medarbetares prestation och produktivitet” av Lee Henriksson och Tina Malmros vid Uppsala universitet, samt 

  • The Impact of Internet of Things on Building Services Engineering” av Robert Ringvall vid Umeå universitet.

Stora FM-priset är instiftat av ISS, som är ett av Sveriges största tjänsteföretag. Syftet med priset är att det ska bidra till utvecklingen av FM-branschen men det är också ett led i en strävan att synliggöra branschen och öka dess attraktionskraft bland studenter. 

– Som ett av Sveriges största FM-bolag vill vi med detta årligen återkommande pris bidra till, och ta ansvar för, en fortsatt utveckling av FM-branschen, säger Gary Kidd, vd ISS. 
 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.068