23948sdkhjf

Nu finns Svanenmärkt kontorskaffe

Office Management har fått sina kaffetjänst miljömärkt. Kaffet är ekologiskt och Fairtrademärkt. Till det kommer att även kaffemaskinerna har en godkänd miljömärkning, att förarna av transportbilarna är utbildade i eko-körning.

Patrik Gustafsson, konceptchef på Office Management, säger i ett pressmeddelande att företaget är först i Sverige med att Svanenmärka sin kaffetjänst. 

Svanen har granskat att vi uppfyller deras tuffa krav, säger han.

Office Management har redan gått ut med erbjudandet om den miljömärkta kaffetjänsten till sina kunder, men planerar en ännu större lansering framöver.

- Att hålla en hög miljöprofil är ett behov vi ser mer och mer av. Våra servicetekniker har diplom i miljökörning och vi har en modern bilpark med bilar i Euro 5- och 6-klassen, eftersom den miljömärkta kaffetjänsten även innefattar effektiva leveranser och transporter, säger Patrik Gustafsson.

Fakta och krav för Svanenmärkta kaffetjänster:

  1. Minst 90 % av kaffet ska vara ekologiskt. Te, choklad, mjölk och socker ska även det vara 50 % ekologiskt.
  2. Minst 30 % av kaffet ska vara certifierat enligt en märkning för socialt ansvarstagande (Exempelvis Fairtrade). För te, choklad och socker gäller minst 10 %.
  3. En Svanenmärkt kaffetjänst är även ett bra val för hälsan. Svanen ställer hårda krav på vilka ämnen som får ingå i den plast och metall, som kommer i kontakt med kaffet och de andra livsmedel som används i maskinen. Miljö- och hälsofarliga ämnen som flamskyddsmedel, halogenerade organiska föreningar och mjukgörare som ftalater förbjuds. Se hela listan förbjudna ämnen i kriteriedokumentet.
  4. Inga rengöringskemikalier som är klassade som miljö-eller hälsofarliga, cancerogena, mutagena eller reproduktionsstörande, får användas.
  5. Eventuella engångsmuggar som levereras ihop med kaffetjänsten ska vara Svanenmärkta eller klara Svanens krav för engångsartiklar för mat.
  6. Kapselmaskiner tillåts ej.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078