23948sdkhjf

Bravida förvärvar vvs-företag i Jämtland

Bravida har tecknat avtal om förvärv av Attacus Rör och Energi AB i Östersund. Verksamheten, grundad 1928, omsätter cirka 52 miljoner kronor och har 39 anställda.
– Genom förvärv av Attacus Rör och Energi, som har hög teknisk kompetens inom vvs-installationer, service och energibesparing, är jag övertygad om att vi skapar tillväxt och synergier både för Attacus Rör och Energi samt Bravidas avdelningar och medarbetare i Jämtland, säger Mikael Lidström, divisionschef Bravida division Nord.

Attacus finns etablerade på orterna Östersund, Järpen och Pilgrimstad. Säljare och huvudägare är Attacus Invest AB.

– Vi är glada att Bravida är köpare av Attacus Rör och Energi. Bravida med sin stora nationella kompetens kommer att trygga den fortsatta utvecklingen av företaget. Vi är övertygade om att Attacus Rör och Energi med vd Lars Mooe och hans kompetenta personal kommer att bli en viktig del i Bravidas tillväxtplan för Jämtland. Vi önskar Bravida och personalen lycka till, säger Per Nilsson, vd Attacus Invest.

Bravida tecknade för en vecka sedan avtal om förvärv av Niwentec AB, med en omsättning om 120 miljoner kronor inom ventilation och kyla i södra Norrland. Med dessa två förvärv får Bravida en mycket stark position som helhetsleverantör av installation och service i regionen.

Tillträdet var den 31 december 2014.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141