23948sdkhjf

Fazer siktar på guld - igen

Hösten 2012 vann Fazer Culinary Team guld i storköksklassen i Olympiade der Köche. Nu ställer kocklaget in siktet på mat-VM i Luxemburg, som går av stapeln i november 2014. Under året kommer Fazer Culinary Teams kockar att gästspela på flera Fazer- och Amicarestauranger. På onsdag går startskottet på restaurang Silverskon i Sollentuna.


Fazer Culinary Teams tävlingsdebut i Olympiade der Köche 2012 medförde intern stolthet och nya idéer kring hur Fazer Food Services kan utveckla sina måltider. Guldmedaljen gav även en biljett till mat-VM, något som företaget ser som ett tillfälle att ytterligare stärka sitt eget erbjudande och lunchens ställning som måltid.

– Vi satsar helhjärtat på lunchen. Vi tycker att det är viktigt att lyfta lunchens betydelse och ständigt utveckla och utmana vårt eget erbjudande. VM är ett sätt för oss att visa det för våra gäster, säger Anette Björnlund, marknadsdirektör på Fazer Food Services i Sverige.

Temat för VM-menyn är Europa möter Asien . Tolkning av bygger på ytterligheter, att experimentera med mötet mellan noggrant utvalda nordiska råvaror och asiatiska kryddor och tillagningsmetoder. Tävlingsmenyn utvecklas hela vägen fram till VM genom att FCT gästspelar på restauranger runt om i Sverige.Gästspelen är ett tillfälle för laget att träna på menyn, inspirera kökskollegor och finjustera smakerna utifrån gästernas synpunkter.

– Vi siktar på guld och det kräver sylvass precision i tillagning, smakupplevelse och presentation. Gästspelen ger oss värdefull feedback från gäster, kunder och kollegor, säger Joachim Mueller, lagledare för Fazer Culinary Team.

– Att laga bra lunch är en tuff utmaning. I VM sätts vår tillagningskonst på tuffaste prov. Men vi, precis som hela organisationen, är tränade i att skapa fantastiska upplevelser med små medel. Nyckeln är rätt råvaror och arbetssätt. Det handlar om lika delar genuin kunskap och rätt mental inställning, säger Joachim Mueller.

INFO: Culinary World Cup 2014

I VM i Luxemburg den 22-26 november 2014 ska Fazer Culinary Team laga lunch till 150 personer med en råvarukostnad på högst 5 Euro per person. Lunchen ska innehålla en soppa, två varmrätter; en med kött och en med fisk, salladsbuffé och en dessert. Gemensamt tema för alla tävlande ska vara Europa möter Asien.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063