23948sdkhjf

Sundbyberg bäst för fastighetsföretagare

Sundbybergs stad placerar sig på första plats i Fastighetsägarna Stockholms undersökning om fastighetsföretagarklimatet 2013.


De lokala fastighetsföretagarna i Sundbyberg är främst nöjda med de allmänna kommunikationerna och de ekonomiska förutsättningarna. De tycker också att kontakterna med kommunens tjänstemän fungerar bra. Men i likhet med andra kommuner, riktar man kritik mot att plan- och byggärendena inte fungerar snabbt och smidigt.

– Vi är glada och stolta över att fastighetsägare ser att Sundbyberg är gynnsamt att verka i. Och som Sveriges snabbast växande kommun är vi är måna om att fortsätta utveckla stadens tjänster gentemot fastighetsföretagen, säger kommunstyrelsens ordförande Jonas Nygren (S).

– Sundbyberg sticker ut som en kommun som vill växa och som arbetar aktivt med stadsutveckling. Kommunen har tydliga visioner som tas fram i dialog med invånarnas önskemål, säger Billy McCormac, vd Fastighetsägarna Stockholm.

I undersökningen framgår det även att plan- och byggärenden hanteras dåligt i samtliga kommuner.

- Ett välkänt och omdiskuterat problem som det är bråttom att lösa om vi ska få i gång byggandet och Stockholm ska fortsätta att växa och vara attraktivt, säger Billy McCormac.
Fastighetsägarna Stockholm har sedan 2003 genomfört en undersökning bland tusen fastighetsägare i elva kommuner i Stockholm för att kartlägga fastighetsägarnas relation till kommunen och deras möjligheter att bedriva lönsam verksamhet. Årets telefonundersökning genomfördes av Demoskop under november 2013 – januari 2014.

Fastighetsägarindex 2013 :
Sundbyberg 115
Täby 114
Solna 113
Sollentuna 112
Lidingö 106
Huddinge 105
Nacka 105
Haninge 104
Stockholm 104
Södertälje 98
Gotland 90
Totalt 105
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.306