23948sdkhjf

Stark tillväxt för Vismas molntjänster

Efterfrågan på internetbaserade lösningar ökar stadigt. Det märker Visma av.

Under fjärde kvartalet 2013 ökade omsättningen för Visma med 24 procent jämfört med motsvarande kvartal året innan och uppgick till 173 miljoner norska kronor.



Ökningen beror på att molntjänster uppfattas som smidigt för företag. Dessutom är det ett kostnadseffektivt alternativ jämfört med att driva it-infrastruktur i egen regi. Så för molnlösningarna är tillväxten flera gånger större än för lokalt installerade produkter. Den största ökningen svarar segmentet e-faktura och affärssystem för med en tillväxt på över 50 procent.
– Vismas utvecklingsfokus och förvärvsstrategier koncentreras till SaaS, Software as a Service. Vi upplever en ökad efterfrågan på SaaS-lösningar och vi förväntar oss att genomföra ett flertal SaaS-relaterade förvärv under första kvartalet 2014, säger Vismas koncernchef Øystein Moan.

Men den relativt nya tjänsten innebär ändå risker. En sådan är att man inte har kontroll över var mail och annan trafik över internet lagras. Det finns fortfarande en överhängande risk att trafiken lagras utanför Sveriges gränser, i USA till exempel, där då information kan sparas och analyseras. Om molnleverantören lagrar eller transporterar data i eller genom ett annat land, är det heller inte osannolikt att även tjänsten omfattas av lagar och förordningar som gäller i det landet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081