23948sdkhjf

YIT förbereder split av koncernen

YIT fortsätter till en ny strategisk fas och påbörjar förberedelserna av en split av koncernen. För att åstadkomma detta ska Building Systemsverksamheten separeras från YIT Corporation och bilda ett nytt oberoende företag, Caverion, medan YIT försätter att bedriva Construction Servicesverksamhet. Förslaget är att Caverion kommer att bli noterat på Nasdaq OMX Helsinki.
Styrelsen inom YIT Corporation har måndagen den 4 februari 2013 beslutat att initiera förberedelserna för att utveckla koncernens verksamhet till en ny strategisk utvecklingsfas. För att åstadkomma detta ska Building Systemsverksamheten separeras från YIT Corporation och bilda ett nytt oberoende företag, Caverion, medan YIT försätter att bedriva Construction Servicesverksamhet. Förslaget är att Caverion kommer att bli noterat på Nasdaq OMX Helsinki.
Vid en partiell delning, kommer aktieägarnas aktieinnehav i YIT Corporation att vara oförändrat. Dessutom kommer aktieägarna, som en följd av delningen erhålla aktier i det nya Caverion motsvarande deras innehav i YIT Corporation.
"Den framtida utvecklingen av Construction Services och Building Systems som oberoende, separata koncerner möjliggör effektivare genomförande av självständiga strategier. Delningen möjliggör även mer fokuserad ledning av affärsverksamheten och utveckling av medarbetarna samt ytterligare förbättring av kundservice. En tydligare verksamhetsstruktur ökar potentialen för aktieägarnas värdeskapande. Tillväxtstrategierna för verksamheterna är olika, och vi tror att separata företag erbjuder mer attraktiva investeringsmöjligheter än nuvarande struktur ", säger Henrik Ehrnrooth, ordförande i styrelsen för YIT Corporation.
Styrelsen för YIT Corporation kommer senare att besluta om undertecknande och registrering av delningsplanen, baserad på det beslut som fattas vid en extra Bolagsstämma avseende en eventuell delningen. De största aktieägarna i YIT har inledningsvis meddelat en positiv syn om transaktionen. Enligt den ursprungliga planen är den partiella delningen och noteringen av aktierna i det nya Caverion avsedd att genomföras under år 2013.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064