23948sdkhjf

Dalkia starka på vårdfastigheter

Dalkia har vid en upphandling tilldelats förvaltningsansvaret för fem äldreboenden i Södra Sverige genom ett avtal med Lönnbacken Fastigheter.
Dalkia har vid en upphandling tilldelats förvaltningsansvaret för fem äldreboenden i Södra Sverige. Fastigheterna är lokaliserade i området Helsingborg-Malmö-Trelleborg och tre av dessa övertogs nyligen i en affär mellan Lönnbacken och Brinova Fastigheter AB. Den tillkommande ytan är cirka 16 000 kvadratmeter.

- Vi är mycket glada över att Lönnbacken återigen ger oss förtroendet att förvalta deras fastigheter. Vår långa erfarenhet av förvaltning av vårdfastigheter kommer väl till pass för den verksamhet som Lönnbacken bedriver i sina olika anläggningar, säger Peter Andersson, affärsutvecklare Dalkia.

Dalkia har sedan tidigare förvaltningsansvaret för Lönnbackens fastigheter i Uppsala, Västerås, Rättvik, Åkersberga, Örebro, Norrtälje och Bromma. I och med tilldelningen av de fem äldreboendena i Skåne förvaltar Dalkia 13 av Lönnbackens 31 fastigheter, totalt cirka 76 000 kvadratmeter.

- Vi ser Dalkia som en viktig partner, som såväl kompetensmässigt som geografiskt kan växa med oss och vår verksamhet, säger Magnus Edlund, VD Lönnbacken Fastigheter.

Lönnbacken Fastigheter AB ägs gemensamt av AI Pension, Alecta och Kyrkans Pensionskassa. Bolaget äger, förvaltar och utvecklar äldreboende- och samhällsfastigheter med en portfölj på mer än 30 fastigheter till ett värde närmare 3 miljarder kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062