23948sdkhjf

Lexium AB förvärvar facility- och bemanningsverksamheten av NCA

NCA har sålt verksamheten inom facility- och bemanning till FM konsultbolaget Lexium AB. Lexium AB övertar i samband med verksamhetsövergången ca 20 personer och NCA fortsätter sköta lokalvården på de kunder som övergått till Lexium inom ramen för överlåtelseavtalet. I övergången medföljer även ansvariga inom facility- och bemanningsverksamheten.
NCA Facility Services återgick under 2012 till att fokusera på kärnverksamheten Lokalvård med direkta kringtjänster vilket gett bolaget starka försäljningsframgångar 2012.
Som en direkt konsekvens av fokuseringen har NCA nu sålt verksamheten inom facility- och bemanning till FM konsultbolaget Lexium AB.

Lexium AB övertar i samband med verksamhetsövergången ca 20 personer och NCA fortsätter sköta lokalvården på de kunder som övergått till Lexium inom ramen för överlåtelseavtalet. I övergången medföljer även ansvariga inom facility- och bemanningsverksamheten.

”- Det känns rätt att både berörda kunder och personal inom facility- och bemanningsverksamheten får hamna i en miljö och med en ledning som aktivt kan driva och utveckla multiservice. För NCA ger det samtidigt möjlighet att lägga all kraft på att utveckla lokalvårdsverksamheten där vi har en stark tillväxt framförallt inom vårdsektorn”, säger Johan Lundmark, VD på NCA.

Jan Näsström, tidigare Chef Affärsrelationer på NCA, blir VD för Lexium AB. Bolaget startades 2012 som ett konsultbolag inom FM av NCA´s tidigare VD Niclas Brodin, som blir styrelseordförande, och har förstärkts med en handfull seniora medarbetare med bakgrund inom FM. Den av NCA förvärvade verksamheten blir ett eget affärsområde under namnet ”Lexium Service Management”.

”-Vi är glada för att ha fått denna möjlighet till en MBO-lösning och skall göra vårt yttersta för att utveckla verksamheten på bästa sätt. Vi har redan tecknat avtal med nya kunder inom Service Management samt att FM systemet ”Facility Quality Solutions” börjar lanseras under våren, vilket gör att det känns som att år 2013 blir ett mycket intressant år”, säger Jan Näsström, VD på Lexium.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.314