23948sdkhjf

Fazers samtliga restauranger är nu miljöcertifierade

Fazer Food Services har nu miljöcertifierat samtliga restauranger enligt ISO 14001. Miljöcertifieringen är en viktig del i Fazer Food Services miljöarbete. Certifieringen gäller restauranger och caféer under varumärkena Amica, Hava Java, Fazer Restauranger och Bistro A.
Fazer Food Services har nu miljöcertifierat samtliga restauranger enligt ISO 14001. Miljöcertifieringen är en viktig del i Fazer Food Services miljöarbete och något som har stor betydelse för många gäster och kunder samt våra egna medarbetare.

SP Certifiering (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut) har genomfört extern revision, som är grunden till miljöcertifieringen, på restaurangerna. Målet för 2012 var att samtliga restauranger i verksamheten skulle vara miljöcertifierade innan årets slut. Certifieringen gäller restauranger och caféer under varumärkena Amica, Hava Java, Fazer Restauranger och Bistro A. Nu fortsätter ett löpande miljöarbete genom internrevisioner och externa revisioner av tillkommande restauranger.

- Att miljöcertifiera samtliga restauranger är en viktig del av Fazer Food Services omfattande miljöarbete som pågått med hög prioritet under 2012, och under 2013 fortsätter arbetet med att certifiera de nya restauranger som tillkommer i vår verksamhet. Att verka för en bättre miljö genom ett strukturerat arbete för att minska vår miljöpåverkan är självklart för oss, säger Gunilla Rittgård, vd för Fazer Food Services i Sverige.

Miljöcertifieringen ställer höga krav på varje restaurang när det gäller bland annat utbildning, leverans- och måltidsplanering för att minimera svinn, minimera antalet transporter, effektiv källsortering och användning av rengöringskemikalier, där användning av klor är helt förbjudet. Det ställs också höga miljö- och kvalitetskrav vid inköp. Ett exempel på det är att vi inte serverar rödlistad fisk.

- En viktig del i miljöarbetet är att vi inte slår oss till ro, utan hela tiden strävar mot nya mål, säger Gunilla Rittgård.

Fazer Food Services miljömål 2013 i korthet

Öka andelen ekologiskt
Öka andelen vegetabilier
Minskad mängd matavfall
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141