23948sdkhjf

Procurator förvärvas av Papyrus

RoosGruppen AB säljer samtliga aktier i Procurator till Papyrus, för en icke offentliggjord summa. Förvärvet förutsätter dock ett godkännande av Konkurrensverket.

Om affären går igenom, vilket Konkurrensverket ska ge besked om inom de närmaste månaderna, blir Procurators sortiment av skydds- och arbetskläder, ett attraktivt tillskott i Papyrus eget sortiment.

Papyrus Supplies Groups vd Dan Andersson är väldigt nöjd.

– Det är ett jättekul förvärv, men i nuläget kan jag inte säga så mycket. Vi får återkomma när Konkurrensverket sagt sitt.



Men Papyrus kommunikationschef, Stefan Sikander, säger att köpet skulle innebära att Papyrus blir starkare, får ett utökat sortiment och förutsättningar att bli mer kostnadseffektiva.

– Det är ett för oss sätt att växa på den nordiska och baltiska marknaden för facility-lösningar. Till det kommer också Procurators skyddsutrustning, som är intressant för oss.

Kommer Procurator att gå upp i Papyrus Supplies?

– Så länge affären inte godkänts kan jag inte svara på den typen av frågor. Men går den igenom, blir det naturligtvis ett integrationsprojekt, säger Stefan Sikander.

Om Konkurrensverket godkänner affären, går RoosGruppen in som aktieägare i Papyrus tillsammans med Altor Fund II och Triton Fund II.

Procurator med huvudkontor i Malmö omsatte cirka 120 miljoner Euro under 2015 och har cirka 260 medarbetare. Företaget distribuerar skyddskläder och personlig skyddsutrustning samt städ- och hygienartiklar till kunder i Sverige, Finland, Norge, Danmark och Estland.

Papyrus har en nettoomsättning på 1,5 miljarder Euro (2015). Företaget är distributör av produkter, lösningar och servicetjänster kopplade till trycksaker, förbrukningsvaror inom städ och hygien samt förpackningsprodukter till över 65 000 företagskunder i 19 europeiska länder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.392