23948sdkhjf

Doldis ny totalleverantör av städ till Stockholmsmässan

Ekonomisk Företagstjänst Miljöstäd i Huddinge AB. Så heter Stockholmsmässans nya miljöprofilerade totalleverantör av städtjänster. Mässan och EFMAB ska intensifiera arbetet med att öka materialåtervinningen och därmed ytterligare höja ribban i miljöarbetet
Stockholmsmässan meddelar att man miljösatsar på lokalvården och ger i det sammanhanget ett totalkontrakt till en - kanske inte offentlig så känd - men miljöprofilerad städentreprenör: Ekonomisk Företagstjänst Miljöstäd i Huddinge (EFMAB).

EFMAB har sedan flera år utfört kontors- och monterstädning åt Stockholmsmässan – som är Nordens största mäss- och kongressanläggning.
Nu kommer man tillsammans att intensifiera arbetet med att öka materialåtervinningen och därmed ytterligare höja ribban i miljöarbetet.
När Stockholmsmässan nyligen genomförde en upphandling av städtjänster tog man beslutet att slå samman två tjänster som tidigare levererats av olika företag: dels städning av kontor och montrar och dels grovstädning i hallarna.

– Vi såg att det fanns stora möjligheter att öka synergieffekterna genom att slå samman de här två tjänsterna, för att kunna planera hela städarbetet tillsammans med en enda leverantör, förklarar Camilla Hållbro som är chef för Stockholmsmässans affärsområde Eventservice.

Stockholmsmässan har en ambitiös agenda när det gäller miljöfrågor, och att minska mängden avfall från de olika eventen är en viktig del i detta arbete. Tillsammans med EFMAB kommer man nu att starta ett projekt för att öka materialåtervinningen under de tre år som avtalet omfattar.

– Vi är glada över att tillsammans med EFMAB kunna fortsätta arbeta för en ännu bättre miljö. Avfallshantering och materialåtervinning är viktiga frågor och som branschledare känner vi ett särskilt ansvar för att ligga i framkant här, säger Camilla Hållbro.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063