23948sdkhjf

Berendsen varslar i Torup

Berendsen varslar samtliga 51 anställda vid tvätteriet i Torup om uppsägning. Varslet läggs i första ledet i väntan på besked om Region Halland förlänger det kontrakt med Berendsen som går ut i sommar.
Berendsen varslar samtliga personer om uppsägning vid anläggningen i Torup. Anledningen är att avtalet med Region Halland, som 2013 stod för nästan 50 procent av anläggningens intäkter, upphör den sista augusti 2014.

Ett nytt upphandlingsförfarande har påbörjats och förväntas vara klart kvartal två 2014. Om Berendsen vinner uppdraget fortsätter verksamheten, annars finns det en risk att anläggningen i Torup måste avvecklas.

- Det är mycket tråkigt att behöva varsla om uppsägning, men vi ser idag inte några andra alternativ. Avtalet med Region Halland är som alla förstår en mycket viktig kund för verksamheten i Torup, säger Country Manager, Håkan Olsson.

Det formella beslutet om eventuell nedläggning kommer att ske tillsammans med de fackliga representanterna om Berendsen förlorar avtalet med Region Halland. Alla detaljer om hur verksamheten fortsätter, eventuell avveckling och andra frågor kommer att diskuteras i förhandlingar med facket om det blir aktuellt.

- Vi har grundligt undersökt om vi skulle kunna kompensera bortfallet som en förlorad upphandling
av landstingsavtalet skulle innebära. Tyvärr måste vi konstatera att det kommer att bli mycket svårt att skapa lönsamhet utan landstingsavtalet, säger Håkan Olsson.

Om en avveckling blir aktuell överförs de uppdrag som återstår till närliggande Berendsen anläggningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094