23948sdkhjf

Frän efterdebatt i Södertälje när städcirkusen summeras

Flera kommunpolitiker i Södertälje uttycker vånda och besvikelse över turerna kring den beryktade städupphandling där frånträdande Miab sade upp ett stort antal medarbetare via sms och tillträdande entreprenören Activa Service sedan stack från kontraktet.
Staffan Norberg, kommunalråd (v) i Södertälje anser att Activa Service agerande är en skandal. Han säger i en kommentar för Länstidningen:

– Det är skandalöst av företaget Activa att utan påföljd lura till sig ett avtal genom att i anbudet ange förutsättningar som uppenbarligen inte var sanna.

– Som vanligt slår det mot de människor som står längst ner och sparkas från jobbet på förnedrande sätt. Och mot övriga aktörer som kanske varit mer seriösa i sina anbud.

Mats Siljebrand, gruppledare för Folkpartiet i Södertälje uttrycker sig mildare men ändå kritiskt:

- Så här borde man inte kunna buda, inte heller behandla personalen. Det är vi absolut emot och vi håller just på med arbetet med framtida kriterier och ägarstyrning från Telgekoncernen.

Länstidningen frågade Mats Siljebrand var ansvaret ligger för att Activa kunde vinna upphandlingen med ett icke fungerande bud och komma undan med det?

– Det ligger hos Telge Inköp. Där har vi politiker ingen insyn. Man jag kan i Telgekoncernens styrelse påverka de allmänna ägardirektiven som sedan styr underbolagen. Det kan även kommunfullmäktige och det måste ske på ett annat vis i framtiden. Det här har blivit fel.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078