23948sdkhjf

Städmaskinsleverantören Bimo i norsk-svensk fusion

Städmaskinsleverantören Bimo Sverige går samman med en avdelning av det norska bolaget Otto Olsen. Tillsammans bildar de Bimo Scandinavia, med dotterbolagen Bimo AB i Sverige och Bimo AS i Norge. En gemensam leverantörsbas bildas med etablerade varumärken som Comac och Dulevo för skurmaskiner och sopmaskiner.
Den svensk-norska marknaden för städmaskiner växer håller på att växa ihop vilket öppnar för mer samarbete över gränserna. Allt fler företagskunder vill sluta nordiska avtal.

- Vår bransch befinner sig i en konsolideringsfas där företagets storlek är av betydelse. Vår utveckling av Bimo i Sverige gjorde att Otto Olsen i Norge blev intresserade av samarbete. Efter sammanslagningen blir vi en betydande spelare på den svensk-norska marknaden, berättar Jimmy Lundegård, vd i Bimo Scandinavia.

Kärnverksamheten i Bimo Scandinavia är att erbjuda konkurrenskraftiga helhetslösningar med städmaskiner och service. Bimo Scandinavia kommer att vara en komplett leverantör med lösningar för städmaskiner, service, finansiering och branschunika mjukvaror på den svensk-norska städmaskinsmarknaden. Tanken är att utnyttja synergier av de båda organisationernas styrkor. På sikt avser Bimo Scandinavia att även etablera sig i Danmark och Finland.

Förutom ett starkare erbjudande till större nordiska kunder så innebär affären också möjligheter till effektivare inköp och större volymer. En gemensam leverantörsbas bildas med etablerade varumärken som Comac och Dulevo för skurmaskiner och sopmaskiner.

- Bimo Scandinavia är öppen för ännu fler samarbetspartner i Sverige och Norge och vi välkomnar fler företag, avslutar Jimmy Lundegård.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062