23948sdkhjf

Tysk domstol ifrågasätter Tennants marknadsföring

Hovrätten Stuttgart har – i en nyligen fattad dom –pekat ut marknadsföringen av Tennants ec-H2O-teknik som vilseledande. Enligt den tyska domstolen saknas bevis för att ”aktivt vatten” rengör bättre än vanligt kranvatten. Tennant avvisar med eftertryck påståendena i domen och överklagar.
Enligt den tyska hovrättsdomen – som refereras i ett pressmeddelande från anmälande konkurrenten Kärcher – finns skäl att ifrågasätta Tennants marknadsföring om nyttan med ec-H2O-teknik. Tennant hävdar att kombiskurmaskiner med ec-H2O-teknik rengör effektivt med vatten som ”aktiverats” med elektricitet. Dessa maskiner behöver sedan inte tillföras några andra rengöringsmedel.

Hovrätten Stuttgart kommer dock fram till att ”aktivt” vatten inte rengör golv mer effektivt än vanligt kranvatten. Domstolen hänvisar till resultat från praktiska tester som – på Kärches uppdrag - utförts av det vetenskapliga institutet MicroMol i Karlsruhe.

Tennants vd och koncernchef Chris Killingstad kommenterar för sin del domen så här:

- Vi står kategoriskt bakom vår ec-H2O teknologi och håller inte med den tyska domstolens beslut, som bygger på felaktig information. Dom två laboratorietester som utfördes av domstolen – med utsedd rådgivare - var mycket bristfälliga, och hade ingen eller alltför litet samband till rengöring med en kombiskurmaskin utrustad med ec-H2O teknologi.

Domen och dess efterspel refereras mer i detalj i Rent nr 4/2013 som kommer ut i september.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062