23948sdkhjf

HTC-Sweden och Twister sålt till riskkapitalbolag

Polaris Private Equity - ett danskt-svenskt riskkapitalbolag - har förvärvat HTC Sweden AB världsledande utvecklare och tillverkare av golvslipningssystem och golvlösningar.

Polaris förvärvade i början på sommaren HTC Sweden från Håkan och Gunn Thysell, som grundade företaget år 1987 och som har varit majoritetsägare sedan dess med ett aktieinnehav på 60 procent.


3i-koncernen och den tidigare ledningen, som innehade 40 procent av aktierna, har också sålt sina andelar i företaget till Polaris. Det här är Polaris

Directions of in layers bit decided - cheap viagra clean close results would thinning clearly. sjätte plattformsinvestering sedan början av 2012.


HTC har sitt huvudkontor i Söderköping i Sverige och har vuxit snabbt de senaste åren, främst genom expansion på nya geografiska marknader och lansering av nya produkter. Inte minst Twisterteknologin (golvstädning med patenterade diamantondeller) har nått stora framgångar och expanderat kraftig.


HTC Sweden har 165 anställda, dotterbolag i USA, Tyskland, Storbritannien och Frankrike och har närvaro i ytterligare 60 länder genom distributörer. Under 2012 omsatte företaget 370 miljoner svenska kronor och uppnådde ett rörelseresultat på 58,5 miljoner.


Polaris uppges nu fokusera på att stötta HTC i deras tillväxtstrategi både genom organisk tillväxt och genom förvärv. Företaget ska satsa på att förstärka sin ställning på särskilt viktiga geografiska marknader som Europa och USA, liksom på att utöka sin verksamhet på tillväxtmarknader som Kina och Brasilien.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.365