23948sdkhjf

HBT-pris till Sodexo

Sodexo har av Unionen utsetts till årets HBT-vänligaste arbetsplats och tog emot utmärkelsen under Stockholm Pride. Priset delas ut varje år av Styrgruppen för Unionens HBT-samverkansgrupp.
Det är Unionens medlemmar som nominerar sina arbetsplatser till priset som HBT-vänlig arbetsplats. Kriterierna som måste uppfyllas för att en arbetsplats ska kunna nomineras är att de anställda öppet kan visa sin sexuella läggning och/eller könsidentitet/könsuttryck, att arbetsplatsen har kollektivavtal med Unionen samt att det finns en öppen och HBT-vänlig dialog.

- Det är verkligen hedervärt att en medarbetare har nominerat Sodexo till det här priset och väldigt roligt att få vinna, säger Azita Shariati, vice vd och Sverigechef på Sodexo.

- Det är viktigt för Sodexo att arbeta mot diskriminering och för likabehandling så att alla medarbetare kan ’ta med hela sig själv’ till jobbet. Att våga vara den man är innebär förutom trygghet och trivsel även att man som medarbetare kan prestera. Det handlar om livskvalitet, vilket i sin tur leder till att vi kan leverera en bättre service till våra kunder.

Sodexo framhåller att mångfald och gemenskap är delar av företagets kärnvärden - och där finns HBT med som en av aspekterna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096