23948sdkhjf

Fortsatt stort intresse för rut

Intresset för rot och rutavdrag fortsätter att öka och den procentuellt avgjort största tillväxten faller på rut. 14 procent fler köpte ruttjänster under första halvåret 2013 jämfört med samma period i fjol.
Skatteverket betalade ut cirka 300 miljoner kronor mer i skattereduktion för utförda rot- och rutarbeten under första halvåret 2013, jämfört med motsvarande period förra året. Rutavdraget har därvidlag den största procentuella ökningen – 14 procent, medan rotavdraget ligger kvar på en stabil nivå.

En nyhet i marginalen är att Skatteverket beslutat utvidga sina kontroller av både rot och rut. Tidigare har kontrollerna haft fokus på utförarna men kommer nu också att omfatta köparna.

Skatteverket påpekar att också köparen av rot- och ruttjänster har ett stort ansvar för att villkoren för att få rot- och rutavdrag är uppfyllda. Om villkoren inte är uppfyllda kan köparen bli återbetalningsskyldig.

- Som köpare är det viktigt att spara kvitto eller faktura och se till att det tydligt framgår hur stor arbetskostnaden respektive materialkostnaden är, säger Pia Blank Thörnroos på Skatteverket.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.363