23948sdkhjf

Handels uttalar sitt stöd inför varslade städstrejken

Handelsanställdas förbund ger sitt stöd till Fastighetsanställdas förbunds och SEKOs krav på löneökningar för anställda inom städområdet. Handels undersöker nu möjligheter till sympatiåtgärder. Samtidigt meddelas att Hans Svensson och Jan-Peter Duker utsetts att medla i tvisten.
Fackeförbunden Fastighets och SEKO varslade på tisdagen om konflikt inom städavtalet sedan de inte lyckats komma överens med motparten Almega.

Handelsanställdas förbund uttalar nu sitt aktiva stöd inför den varslade städstrejken:

– Vi står helt bakom Fastighets och SEKO:s krav på löneökningar i kronor. Kraven ligger i linje med LO-samordningen och är helt i nivå med vad andra grupper på arbetsmarknaden har fått. Vi undersöker nu möjligheterna för att vidta sympatiåtgärder, säger Lars-Anders Häggström, Handels förbundsordförande.

Medlingsinstitutet har utsett Hans Svensson och Jan-Peter Duker att medla i tvisten mellan Almega Tjänsteförbunden å ena sidan och Fastighetsanställdas Förbund och SEKO - Facket för service och kommunikation å den andra om ett nytt kollektivavtal för serviceentreprenader.

Hans Svensson har bland annat ett förflutet som förhandlingsombudsman på Försäkringsanställdas förbund, som vd på Försäkringskasseförbundet, som statssekreterare på socialdepartementet och som kommunikationsdirektör på Skandia.

Jan-Peter Duker har varit vice vd och avtalsansvarig i Svenskt Näringsliv.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079