23948sdkhjf

Städteam i Närke i konkurs

Städteam i Närke AB har gått i konkurs. Företaget har sin bas i Örebro där det har haft de flesta av sina uppdrag. Clean Team i Örebro tar över delar av den verksamhet som Städteam i Närke bedrivit.
Städteam i Närke har Mellansvenska städ som moderbolag och vd Roine Svärling säger i en kommentar till SVT Tvärsnytt att man helt helt enkelt fått in för lite pengar.

För de anställda ska beskedet om konkurs ha kommit som en chock eftersom det inte funnits någon förvarning om att bolaget gick dåligt. Magnus Korsback som har jobbat på städteam i Närke sedan 2005 säger till Tvärsnytt:

– Det känns tråkigt naturligtvis, vi har inte fått reda på att det här var på gång. Vi har inte heller fått någon förklaring.

Clean Team i Örebro uppges ta över delar av Städteam i Närkes verksamhet. Enligt konkursförvaltaren Clas Rosdahl köper Clean Team inkråmet i Städteam i Närke. Det innebär att man tar över lager och inventarier från den 1 juni.

- Just nu är 30 procent av kunderna klara och det innebär att jag kan behålla 30 procent av personalen. På måndag vet vi mer och hur många vi kan anställa, säger Torbjörn Persson, vd för nystartade Clean Team i Örebro och tidigare ägare av Städteam i Närke.

Moderbolaget Mellansvenska Städ hade år 2012 en nettomsättning på 203 miljoner kronor och redovisade en förlust efter finansnetto på cirka fem miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078