23948sdkhjf

Överraskande storaffär: MIAB förvärvar NCA

MIAB AB förvärvar NCA Facility Services. Värdet på affären är inte offentligjord men innebär att den utökade MIAB-koncernen blir ett av de fem-sex omsättningsmässigt ledande lokalvårdsföretagen i Sverige.
MIAB fortsätter sin expansion och förvärvar NCA Facility Services. De två bolagen kommer tillsammans att omsätta omkring 500 miljoner kronor om året. Det betonas samtidigt att NCA fortsätter som eget bolag med sin nuvarande ledning och personal.

Bolagen varken är eller har varit direkta konkurrenter på lokalvårdsmarknaden NCA har en stark ställning inom vårdsektorn och komplexa kunduppdrag. Miab har en stark ställning inom både offentlig förvaltning och den privata företagsmarknaden

- NCA är ett välrenommerat företag på marknaden. De har en stark ställning inom vård och sjukhussektorn och får nu ökade möjligheter att utvecklas inom MIABgruppen säger Marie Nerg VD på MIAB.

MIAB startade 1979 och ägs av familjen Nerg och kommer efter fusionen att omsätta omkring 500 miljoner kronor med över 1 000 medarbetare.

Miab har ett väl utvecklat driftstödsystem. NCA har ett web-/mobilanpassat ärendehanteringssystem med kundportal. För NCAs kunder ska ägarbytet bland annat märkas genom ökad leveranssäkerhet och högre tillgänglighet
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063