23948sdkhjf

Inspira avyttrar det egna bevakningsbolaget

Inspira säljer bevakningsverksamheten (Inspira Bevakning AB) till Nokas Bevakning AB. Syftet med affären uppges vara att Inspira vill kraftsamla på kvalitet och tillväxt inom städning och arbetsplatsservice, både regionalt och nationellt.
Inspira Bevakning har levererat bevakningstjänster främst i Stockholmsregionen sedan 1984 och har en solid kundportfölj. Bolaget har över 120 anställda och omsätter ca 40 miljoner kronor.
Béla och Joakim Markovits kvarstår som ägare till övriga bolag i Inspirakoncernen. Inspira fortsätter fokusera på tillväxt inom, både regionalt och nationellt. Säkerhetstjänster kommer erbjudas inom ramen för Inspiras samordnade servicelösningar med Nokas som partner.

- Detta är ett led i vår tillväxtplan och vårt erbjudande blir ännu bättre i samverkan med Nokas som erbjuder heltäckande säkerhetstjänster. Det skapar möjligheter för våra kunder och för medarbetarna inom bevakningsverksamheten säger Joakim Markovits, VD på Inspira.

Initialt kommer Inspira Bevakning fortsätta drivas med namnet Inspira och inga operativa förändringar sker. Kunderna kommer ha samma kontaktpersoner och utförandet av uppdragen sker på samma sätt som tidigare.

Joakim Markovits lämnar rollen som VD för Inspira Bevakning AB (kvarstår som VD för Inspira AB). Johan Räikkönen tillträder som ny VD för Inspira Bevakning AB. Han har varit affärsområdeschef för Inspiras bevakningsverksamhet sedan 2012 och fortsätter nu utveckla verksamheten inom Nokas.

Nokas Bevakning AB omsätter ca 60 miljoner kronor och har ingått i Nokas koncernen sedan 2011, och har främst varit verksamma i Göteborgsregionen sedan starten 1979.
Inspira Bevakning är det första strategiska förvärvet för att stärka Nokas ställning på den Svenska bevakningsmarknaden till att bli en total säkerhets-leverantör i hela landet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063