23948sdkhjf

Tvist om skolstäd på Lidingö

Teknostäd som har kontrakt på städningen på flera skolor i Lidingö har fått över 250 skriftliga klagomål. Nu har företaget fått krav på nästan en miljon kronor för att de brutit avtalet. Teknostäd ger för sin del en annan version och överväger att stämma kommunen.

Teknostäd tog över städningen på ett antal skolor och förskolor i Lidingö i början av förra året. Det dröjde inte länge innan klagomålen började hagla in, rapporterar lokaltidningen Mitt i Lidingö tidning


Det handlade bland annat om toaletter som stank av kiss, dammiga ytor, färg på väggarna, toalettpapper och tvål som saknades. Dessutom uppges städbolaget ha tappat bort huvudnyckeln, som gick till alla lås en av skolorna.


Mitt i Lidingö rapporterar att Lidingö stad efter hand begärt viten för de städfel som man ansåg begicks på skolorna. Totalt har Lidingö skickat viteskrav om cirka 950 000 kronor, inkluderat krav på 300  000 kronor för nyckelbytet.


Teknostäd har svarat kommunen att de avser betala de viten som gäller utebliven städning och de fall där städning inte blivit färdig inom fastställd tid. Men företaget anser att många andra viten är tveksamma.


Företaget skriver även att de önskar avbryta samarbetet med Lidingö stad, om det är båda parters gemensamma vilja. Det faktum att Lidingö stad frusit utbetalningarna till företaget innebär samtidigt att Teknostäd överväger att stämma Lidingö stad för att pröva om de kan få betalt för det arbete de utfört.


Men först vill företaget få till ett möte för att försöka komma överens. Lidingö stad ska nu ta initiativ till ett möte med Teknostäd.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096