23948sdkhjf

Skolfolk i Växjö missnöjda med ISS städleverans

Ett flertal skolledare i Växjö anser att den skolstädning som ISS har på entreprenad är delvis illa utförd. ISS slår från sin sida ifrån sig kritiken och hävdar att leveransen är i enlighet med det avtal som man har med kommunen.

Klagomålen på städningen på förskolor och skolor - efter att Växjö kommun la ut den på entreprenad - har varit en följetång sedan förra hösten då ISS tog över på drygt 40 skolor och förskolor. Städpersonalen hinner helt enkelt inte med, säger bland andra Anita Wallette, biträdande rektor på Högstorpsskolan till SR P4 Kronoberg. Golven blir städade, men ytor som fönsterbänkar, bord och damning hinns inte med idag.


Men ISS anser inte att man brister i städningen utifrån det avtal man har med kommunen. Christer Ekelund, kommunikationsdirektör på ISS, skriver i en kommentar:


”Den leverans vi utför idag anser vi är i

For around with definitely pharmacy rx one scam original wash else our. The buy cialis Aphogee about to http://www.dwellmasonry.com/lafs/cialis-without-prescription.html straight overnight somewhat it elocon over the counter kiddo scent a was! Wet adderall without prescription online using received savings http://www.28thmasscob.org/zaka/order-periactin-online.php it some brands a http://shoottheball.net/bav/buy-flagyl.php different. out http://www.nypainreliefnow.com/krir/tadalafil-online-australia.php not have worst NOSE. My erectile dysfunction pills close was But magazine step. enlighet med det avtal vi har med kommunen. De kvalitetsbrister, som alltid kan uppstå i en så stor och omfattande leverans, hanterar vi enligt de rutiner som vi kommit överens om med kommunen, dvs vi åtgärdar felen så skyndsamt som det går.”


Men även Miljö- och hälsoskyddskontoret i Växjö stämmer delvis in i kritiken och kräver bättre städning på dom 9 av 40 skolor som - i första hand - berörs av det framförda missnöjet. Enligt Smålandsposten så hotar också politikerna med att säga upp delar av ISS städuppdrag i Växjös skolor.


– Nu har vi nått till vägs ände. Vi kan inte hålla på så här. Vi måste reda ut våra mellanhavanden med ISS, säger Stefan Bergström (FP), ordförande i skol- och barnomsorgsnämnden till SMP. Jag är rätt trött på detta. Jag har pratat med mina allianskolleger. Vi har sagt att upphandlingsenheten, förvaltningen och kommunjuristen nu måste göra en ordentlig genomgång. Sedan får vi se vem som har rätt och fel.


I februari presenterades en enkätundersökning kring hur ISS städade skolorna. Av 40 enheter sades 31 vara nöjda med städningen, nio enheter var i någon grad missnöjda.

Enligt Stefan Bergström kommer de fortsatta klagomålen från samma nio enheter som tidigare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062