23948sdkhjf

Inspira utbildar Stockholms Stadsmissions Blixtjobbare

Inspira har gått in i ett nytt, lite annorlunda och mycket spännande projekt. Man är med och utbildar de så kallade Blixtjobbare – en socialt utsatt grupp människor - som Stockholms Stadsmission försöker hjälpa på fötter genom meningsfullt arbete - bland annat med städjobb.
Inspiras certifierade arbetsledare utbildar Stockholms Stadsmissions Blixtjobbare. Kursdeltagarna får bland annat lära sig städteknik och hur man arbetar på ett ergonomiskt bra sätt.

Stockholms Stadsmissions projekt Blixtjobb syftar till att hjälpa en socialt utsatt grupp människor tillbaka på fötter genom meningsfult arbete. Stockholms Stadsmissions erfarenhet visar att vägen tillbaka till ett värdigt liv oftast går via just arbete och även bostad.

Med Blixtjobb inriktar de sig på arbete och vill specifikt nå människor som lever i utsatthet och med missbruksproblematik. Dessa personer är idag inte välkomna på den regulgära arbetsmarknaden, trots att många av dem har kapacitet att utföra lättare arbetsuppgifter.

En del i projektet är externa uppdrag som till exempel trapp-, bygg- och lokalstädning, fönsterputsning, målning, reklamutdelning, parkarbeten med mera.

I Blixtjobb får deltagarna möjlighet att utföra ett externt uppdrag på beställning av företag och få lön utbetalt samma dag. I uppdraget ingår att en arbetsledare från Blixtjobb följer med till arbetsplatsen samt en garanti att alla arbeten kommer att utföras.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.408