23948sdkhjf

Syndikalistförening sålde rättigheter till städjobb

Sveriges Radio Ekot kunde nyligen avslöja att medlemmar i fackföreningen Syndikalisterna har sålt erbjudanden om anställning i Sverige för mellan 20 000 och 40 000 kronor. Nu säger Syndikalisternas generalsekreterare att hela den lokala avdelningen, Västerorts LS, har uteslutits.
Det handlar om medborgare i länder utanför EU som betalat för att komma hit och arbeta på tillfälliga arbetstillstånd inom framförallt städ-, restaurang- och byggbranschen.

Ruben Tastas Duque, ordförande för Syndikalisternas lokala fackförening Västerorts LS, bekräftar för Ekot att medlemmar tagit betalt för erbjudanden om anställning.

Det gäller personer från framför allt Latinamerika som betalat upp till 40 000 kronor för att komma till Sverige och arbeta, ofta inom städbranschen.

Ingen av de personerna vill låta sig intervjuas, de är rädda för att bli utvisade från Sverige. Men de vittnar om hur medlemmar i Syndikalisterna mot betalning erbjudit anställning i egna eller andras företag.

Syndikalisternas generalsekreterare Liv Marend meddelar att Västerorts LS utesluts från fackföreningen.

Lokalorganisationen Västerorts LS och deras Register har bedrivit en verksamhet som vi anser är oförenlig med vår fackliga verksamhet. Dessutom har de haft allvarliga brister i sin interna demokrati och bokföring.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063