23948sdkhjf

Allianceplus utökar reviret - förvärvar Facila i Sverige

Allianceplus fortsätter sin expansion in på den svenska marknaden och har förvärvat Facila i Sverige AB. Facila, med verksamhet i Östergötland grundades så sent som 2006 och har haft en mycket stark utveckling hela vägen sedan dess.
Allianceplus - en av Danmarks största aktörer inom professionell städservice till offentlig och privat verksamhet – överraskade i fjol med beskedet att man förvärvat Miljöteamet AB. Allianceplus tog med detta ett snabbt och för många oväntat kliv till positionen som ett av dom marknadsledande städföretagen i Sverige.

Nu fortsätter fortsätter expansionen in på den svenska marknaden. Allianceplus har från 1 mars förvärvat Norrköpingsbaserade Facila i Sverige AB.
Facila etablerades år 2006 och har sedan dess expanderat dynamiskt. Bolaget har idag 52 anställda och 28,6 miljoner i omsättning. År 2010 hade man 35 anställda och 16,9 miljoner i omsättning

Facila i Sverige AB erbjuder ett varierat utbud av städtjänster och arbetar även med industrisanering med mera. Bakgrund till försäljningen uppges vara att Facila ska kunna fortsätta utvecklas kraftfullt på den svenska marknaden.

Allianceplus sysselsätter omkring 3 500 medarbetare i Sverige och Danmark med huvudkontor i Glostrup i Danmark och svenskt huvudkontor i Örebro.
I ägarbakgrunden finns den danska kapitalfonden Polaris Private Equity, som är känd för att investera i och vidareutveckla välfungerande företag i Sverige och Danmark.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078