23948sdkhjf

Stark rapport från Coor - som också flyttar HK

Coor Service Management rapporterar ett starkt resultat för 2012. Rörelseresultatet ökade med 18 procent till 398 miljoner kronor. Bolaget meddelar samtidigt att man flyttar till nytt huvudkontor i Kista den 1 november 2013. Det nya huvudkontoret inreds som ett modernt, flexibelt konceptkontor som ska spegla bolagets varumärke.

Coors helårsrapport för 2012 rapporterar om medvind i affärerna och ett starkt resultat för 2012: Omsättningen för helåret ökade med 6,7 procent jämfört med föregående år till 7 045 (6 604) MSEK. Exklusive valutaeffekt blev ökningen 7,1 procent.


Omsättningsökningen beror främst på helårseffekter av nya affärer och genomförda förvärv. Rörelseresultatet (EBITA, exklusive övriga poster) ökade med 18 procent till 398 (338) MSEK. Under året vidtogs flera resultatförbättrande åtgärder, vilket resulterade i en kraftigt förbättrad marginal som uppgick till 5,7 (5,1 procent).


- 2012 var ett starkt år med god tillväxt och förbättrad lönsamhet. Vi har mycket att glädjas över, inte minst de nya kunder som vi startat samarbeten med eller som kommit in till oss via förvärv, och som innebär att vi stärkt vår position som den ledande serviceleverantören i Norden. Jag är oerhört stolt över det bolag som Coor är idag, och lämnar med varm hand över vd-rollen till min efterträdare. Med vårt starka erbjudande, fina kundportfölj och kompetenta, engagerade chefer och medarbetare finns goda möjligheter för fortsatta framgångar, säger Mats Jönsson, VD och Koncernchef på Coor.


Coors nya huvudkontor – från och med november - ligger i Kista Entré norr om Stockholm. Fastigheten ägs av Vasakronan och är LEED-certifierad. Kontoret erbjuder plats för cirka 260 medarbetare.


Coors kompetens och erfarenheter inom sådant som aktivitetsbaserade arbetsplatser och ytoptimering (space optimization) tas nu tillvara också för bolagets egen nytta när nya HK inreds. Målsättningen är att skapa ett inbjudande, modernt, väl fungerande, kostnadseffektivt och flexibelt kontor.


- Vi har tidigare till viss del använt en modell för framtidens flexibla kontor som vi kallat Concept Office. Detta koncept kommer vi nu att vidareutveckla och använda i full skala, säger Mats Jönsson

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063