23948sdkhjf

Återvinningsstationer i Göteborg bevakas av vakter

Nedskräpningen vid återvinningsplatserna i Göteborg har ökat kraftigt. FTI börjar därför testa nya metoder för att få återvinningsplatserna i Göteborg fria från skräp, bland annat kommer man att sätta in väktare som ska bevaka några av de mest utsatt stationerna.
Dom ökande problem som rapporteras handlar i första hand om grovsopor och hushållssopor som ställs utanför behållarna, och som absolut inte får lämnas där.
För att hitta bra angreppsätt som minskar den olagliga nedskräpningen inleder Förpacknings och Tidningsinsamlingen (FTI) en kampanj som innehåller fem olika metoder. Tanken är att testa sig fram till den som får bäst effekt.

FTI har identifierat de cirka 60 återvinningsstationer där det är problem med nedskräpning. Tillsammans med bland annat stadens representanter för avfallshantering startas nu en kampanj för att komma tillrätta med problemen. Kampanjen inleddes den 18 februari och kommer att pågå till 17 mars och genomförs på följande sätt:

På tre platser sker bevakning av väktare (i samråd med Göteborgspolisen,

På tre platser ökas informationen till de närmaste kringboende, på behållarna och genom information i brevlådan.

På tre platser testas ett faddersystem; en idrottsförening i vartdera området får ansvar för varsin återvinningsplats, där de städar, informerar och genomför en enkät bland besökarna.

På tre platser utvecklas ett ingående samarbete med fastighetsägare som ser över grovsopshanteringen och sprider information till sina hyresgäster.

På tre platser mäts mediebevakningen för att se om de övriga aktiviteterna och allmänt fokus på frågan ger en generell effekt

Kampanjen genomförs i samarbete med: Göteborgs stad (Kretslopp och Vatten), Samhall (FTI:s städentreprenör) plus ett andtal andra aktörer.

Kampanjresultatet kommer att presenteras i slutet av mars.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063