23948sdkhjf

Städare bidrar till ökad effektivitet på kirurgklinik

Skånes universitetssjukhus i Malmö kan idag operera fyra bröstkirurgipatienter om dagen istället för dom tre som man klarade av tidigare. Förbättringen bottnar i vässat teamarbete på den medicinska sidan plus att två extra lokalvårdare anställdes.
På operationssal 8 på Operationsservice Rekonstruktiv Kirurgi i Lund utfördes fram till nyligen tre operationer om dagen. Ledningen för kirurgi ville öka antalet till fyra och tillsatte en arbetsgrupp, berättar Nyhetsbrev från Skånes Universitetssjukhus.

Arbetsgruppen försökte se med nya ögon på hur arbetet var organiserat. Var det vettigt, till exempel, att operationspersonalen själv städade efter varje operation?

Man kom fram till att svaret på frågan är ett självklart nej och på den grunden kunde två nya städartjänster inrättas på kliniken. Med den förstärkningen och en del organisatoriska omändringar i övrigt kunde målet om fyra operationer per dag uppnås.

- Numer städar två lokalvårdare mellan operationerna. Så vår personal kan göra vad den egentligen är här för, säger Karin Hansson Holmkvist, anestesisjuksköterska
och bemanningskoordinator till Nyhetsbrev från SUS.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063