23948sdkhjf

Ultra Clean fick pris som Årets Jobbkomet i Malmö

Städbolaget Ultra Clean fick – i samband med Malmö Näringslivsgala den 11 februari – ta emot priset som Årets Jobbkomet i Malmö. Ultra Clean växte under förra året från 120 till 180 anställda.
Priset som Årets Jobbkomet i Malmö - en för i år nyinrättad tävlingskategori i Malmö Näringslivsgala - tilldelas det företag i Malmö som under året varit mest framgångsrikt i att skapa nya jobb – särskilt jobb som bryter utanförskap.

Priset är framtaget av stiftelsen Uppstart Malmö som hjälper etablerade företag att skapa fler jobb. Det blev städbolaget Ultra Clean som hedrades med den utmärkelsen – när den för första gången delades ut.

Ultra Clean växte under förra året från 120 till 180 anställda och juryn framhöll i sin vinnarmotivering:

"Vår stadigt växande vinnare anställer för framtiden, frontar med framåtanda och trotsar traditionella föreställningar om vem som är attraktiv på marknaden. Årets jobbkomet 2012 har inte samma regelbundna omloppsbana som en riktig komet, utan tar sig in i både hörn och skrymslen för att snygga till vår tillvaro, för allas bästa."

Ultra Cleans ägare, Jovan Bojcevski tog emot priset och sade i en kommentar till Sydsvenskan:

– Fast jag ha jobbat med detta sedan jag var nitton och är fyrtio år i år. Så det är bara att kämpa på.

Fakta: Näringslivsgalan illustrerar år efter år Malmös förvandling från industristad till modern tjänstestad. Den här gången bland annat genom spelföretaget Tarsier Studios som vann priset "Årets kreativa näring" och Universal Pixel vinnare av "Årets näringslivsrookie”.

Ultra Clean är medlem i Svenskt Näringsliv och företagets anställda omfattas av kollektivavtal med Almega, Fastighetsanställdas förbund och Kommunal. Man använder endast miljömärkta produkter och har produktblad för samtliga kemikalier som ingår i sortimentet. Ultra Clean presenterar sig i övrigt så här:
”Vi är ett serviceföretag som utför professionella tjänster inom lokalvård och specialstäd. Med vårt goda rykte har vi lyckats bli ett av regionens mest attraktiva städföretag med 20 år inom branschen. Våra anställda har tystnadsplikt. Vid nyanställning kräver vi utdrag ur brottsregistret samt underskrift av sekretessavtal. All personal bär arbetskläder & har Id-kort med sig för identifiering. Vi jobbar med INSTA 800 rutiner för att säkerhetställa att rätt städkvalitè uppnås. Vi innehar f-skattsedel och har asvarsförsäkring på 10 miljoner kr hos Länsförsäkringar. Alla anställda omfattas av FORA ansvarsförsäkring vid skada under arbetstid.”

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078