23948sdkhjf

NCA säljer verksamheten inom FM och bemanning

NCA Facility Services fortsätter fokusera på lokalvård med direkta kringtjänster som bärande kärnverksamhet. Som direkt konsekvens av fokuseringen har NCA sålt verksamheten inom facility- och bemanning till det FM-inriktade konsultbolaget Lexium AB. Affären är en så kallad MBO - lika med företagsledningens utköp.
Lexium AB övertar i samband med verksamhetsövergången ca 20 personer och NCA fortsätter sköta lokalvården på de kunder som övergått till Lexium inom ramen för överlåtelseavtalet. I övergången medföljer även ansvariga inom facility- och bemanningsverksamheten.

- Det känns rätt att både berörda kunder och personal inom facility- och bemannings-verksamheten får hamna i en miljö och med en ledning som aktivt kan driva och utveckla multiservice. För NCA ger det samtidigt möjlighet att lägga all kraft på att utveckla lokalvårdsverksamheten där vi har en stark tillväxt framförallt inom vårdsektorn, säger Johan Lundmark, VD på NCA.

Lexium AB startades 2012 som ett konsultbolag inom FM av NCAs tidigare vd Niclas Brodin, som blir styrelseordförande. Lexium har förstärkts med en handfull seniora medarbetare med bakgrund inom FM. Den av NCA förvärvade verksamheten blir ett eget affärsområde under namnet ”Lexium Service Management”.

Fakta: Management buyout, engelskt begrepp som vanligen används även av svensktalande och kan översättas till företagsledningens utköp, är en term som används vid en typ av försäljning av ett bolag eller ett verksamhetsområde till dess ledning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078