23948sdkhjf

Reneriet går ihop med finländska SOL-koncernen

Den finländska städ- och servicekoncernen SOL har förvärvat aktiemajoriteten i Reneriet AB. Reneriets organisation och verksamhet drivs dock vidare som hittills och påverkas inte av fusionen i sig.
SOL är ett finländskt serviceföretag som producerar städ- och fastighetstjänster i Finland, Ryssland och Baltikum. Genom förvärvet – som formellt genomfördes strax före jul - blir SOL i ett slag en helt ny stor aktör på den svenska städ och servicemarknaden.

Samtidigt främjas Reneriets kärnverksamhet. Genom fusionen får Reneriet tillgång till SOLs samlade kunskap och organisatoriska styrka samtidigt som SOL således får tillgång till Reneriets renommé och specialistkompetens.

- Det är med stor glädje vi ser en sammanslagning med SOL, en aktör vi inspirerats av och sett som en ledande leverantör på sin marknad. Det här ger oss möjlighet att ytterligare utveckla våra tjänster och hjälpa våra uppdragsgivare att varje dag skapa en god miljö för sina anställda och resenärer, kommenterar Ingrid Rosander, vd Reneriet.

- SOL mål är att fortsätta att växa i Finland – både i Finland internationellt. Med Reneriet blir vi geografiskt heltäckande i Finland, Sverige, Ryssland och Baltikum, säger SOL-koncernens operative verksamhetschef Lauri Leskinen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062