23948sdkhjf

Kommunal gläds åt rejält ökat medlemsantal

Fackförbundet Kommunal rapporterar att cirka 35 000 nya medlemmar tillkom under 2012. Nytt i utvecklingen är bland annat att allt fler så kallade RUT-jobbare går med i facket. Inom Fastighets fortsätter dock kräftgången och förbundet tappade medlemmar också 2012.
Kommunal har – i en särskild satsning - försökt nå personer som jobbar med hushållsnära tjänster, så kallade RUT-jobbare. Med hjälp av sociala medier och sms lyckades man samla en grupp som kunde berätta om sina arbetsvillkor. Ryktet spred sig snabbt bland deras kollegor om att hjälp fanns att få, och på bara ett par månader har flera hundra som jobbar med RUT strömmat till Kommunal.

- Tillsammans försöker vi nu lösa de svårigheter de möter i sin arbetsvardag. Det är ju det vi är till för, att fånga upp och hjälpa till att lösa problem på arbetsplatserna. Det ska vi fortsätta med, säger Kommunal ordförande Annelie Nordström.

Cirka 35 000 nya medlemmar tillkom under 2012, vilket var fler än de som lämnade Kommunal. Med utträden inräknade gick förbundet plus med 2 312 medlemmar, vilket resulterar i totalt 506 912 medlemmar första dagen under år 2013.

LO som sådant fortsätter däremot att tappa medlemmar. Förbunden har fått många nya medlemmar men medlemsantalet minskar då ännu fler gått ur facket. Enligt en prognos tappade exempelvis Fastighets 700 medlemmar 2012.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063