23948sdkhjf

Samhall i Svenljunga drar ner produktionen

Samhalls produktionsenhet i Svenljunga, där ett 70-tal personer arbetar står inför en större omorganisation. Ett antal medarbetare tvingas då lämna sina hittillsvarande arbeten. Men Samhalls mål är att styra över personal till tjänsteverksamhet och bemannade lösningar hos andra företag.
– Samhalls uppgift är att erbjuda sina anställda bra och meningsfulla arbeten, säger arbetsområdeschef Gun-Britt Bergman-Peters på Samhall. En ökad efterfrågan på arbetskraft till tjänstesektorn gör att vi förändrar verksamheten på produktionsenheten i Svenljunga.

Redan idag arbetar omkring hälften av Samhalls medarbetare i området Sjuhärad inom tjänsteverksamhet och bemannade lösningar hos andra företag.

Målet är att ytterligare personer under 2012 ska lämna produktionsenheten i Svenljunga, där ett 70-tal personer arbetar idag, för att börja arbeta inom tjänster och bemannade lösningar. Samhalls produktionsenheter i Borås och Ulricehamn kommer att finnas kvar och sysselsätta de personer som idag arbetar med montering/förpackning.

Samhall framhåller att alla medarbetare med funktionsnedsättning som blivit särskilt hänvisade från Arbetsförmedlingen har 100 procent anställningstrygghet. Ingen av dem kommer på grund av förändringen bli övertalig.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08