23948sdkhjf

Anmäler Coor till Arbetsmiljöverket

Ser brister i arbetsmiljön som bland annat handlar om tunga lyft och förslitningsskador.

Skyddsombuden på Coor i Västmanland, Södermanland, Dalarna, Örebro, Värmland samt Uppsala, Stockholm, Norrtälje och Enköping skickade i förra veckan in en gemensam så kallade 6:6a-anmälan till Arbetsmiljöverket, det skriver Fastighetsfolket.

Anledningen är att skyddsombuden ledsnat efter att de upplever att de  inte fått gehör för de brister i arbetsmiljön de påtalat under flera årsstid. Anmälan handlar om att skyddsombuden anser att Coor saknar mål för organisatorisk och psykosocial arbetsmiljö och vill även se gemensamma rutiner vid kränkande särbehandling, alkohol- och drogmissbruk eller sexuella trakasserier, något som de menar saknas nu.

– Dessutom har vi under tre års tid krävt att det ska göras individuella riskbedömningar för belastningsergonomi vid handintensivt arbete för fönsterputsare och golvvårdare, säger Jeanette Cervin, huvudskyddsombud för Fastighets på Coor och en av de fyra som står bakom anmälan till tidningen.

Anmälan ska enligt tidningen diarieförts förra veckan och enligt Fastighetsfolket vill inte Arbetsmiljöverket ge någon kommentar ännu då processen bedöms vara i sin linda.

– Vi har tagit del av den 6:6a-anmälan som är utfärdad av Fastighetsanställdas förbund och ställd mot Coor ILV. Vi har svarat berörda skyddsombud inom ramen för den uppsatta tidsfristen utifrån de riktlinjer och policys som gäller för alla bolag inom Coor AB. Nu avvaktar vi Arbetsmiljöverkets bedömning av ärendet, uppger Björn Jonsson, kontraktschef på Coor, i ett mejl till tidningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094