23948sdkhjf

Bravida tillstår medveten överfakturering: ”Beklagligt att vi inte har upptäckt detta tidigare”

Ska ha skett på en avdelning enligt aktören. Region Skåne fick tips i form av en ljudfil från visselblåsare i höstas.

Den 4 april hävde Region Skåne ramavtal med installationsföretaget Bravida efter att uppgifter om överfakturering framkommit. Kort därefter gick Bravida ut och meddelade att utredning tillsatts. Nu redogör installationsföretaget preliminära slutsatser av en initial utredning som hittills visar att misstankar och anklagelser om överfakturering stämmer.

– Det är tydligt att vi på den aktuella avdelningen har åsidosatt våra arbetssätt och rutiner vilket är helt oacceptabelt. Det är beklagligt att vi inte har upptäckt detta tidigare. När vi färdigställt utredningen kopplat till Region Skåne kommer vi kommunicera vilka ytterligare åtgärder vi vidtar. Den Sverigeövergripande utredningen pågår parallellt, kommenterar Mattias Johansson, vd och koncernchef på Bravida i en kommentar.

Bravida menar att beteendet har uppstått på initiativ av enskilda individer och ansvarig avdelningschef är tagen ur tjänst från Bravida sedan den 6 april 2024.

Region Skåne ska ha blivit varse överfakturering genom en visselblåsare under hösten 2023. ”Ljudfilen består av ett samtal mellan tre medarbetare på den berörda avdelningen angående formerna för fakturering”, skriver Bravida i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125