23948sdkhjf

Han ska leda nysatsningen Reledo

Värvas från Sodexo och har ett längre förflutet från Coor och  tillträder under första kvartalet 2024.

Strax innan sommaren gick investeringsbolaget Celero Capital, grundat 2022, ut med nyheten om satsningen på nyetablerade Reledo, som utgörs av fyra tidigare entreprenörsägda företag inom städ- och facility management; ICG Sverige, Ekebybruk Städ och Lokalservice, Bofint Städservice Sverige och Exiso. Reledo ska fungera som en partner för små- och mellanstora företag och erbjuda enskilda tjänster och skräddarsydda lösningar inom FM.Sedan dess har Jörnsveds Charkstäd förvärvats och fler bolag är enligt uppgift på väg in.

Nu har även en koncernchef och vd utsetts och Jonas Warnander kliver på posten under första kvartalet 2024. 

Han beskrivs ha gedigen erfarenhet från just facility management, en bransch han verkat i under de senaste 13 åren, och har arbetat på olika ledande positioner inom Coor och kommer närmast från vd-posten för Sodexo i Danmark och uppdraget som försäljnings- och affärsutvecklingschef i Norden.

–Jag är väldigt glad över förtroendet och ser fram emot att samarbeta med bolagen i gruppen för att fortsätta skapa värde för kunderna och hitta tillväxtmöjligheter för hela koncernen, säger Jonas Warnander.

– I en bolagsgrupp som Reledo krävs ledare som förstår värdet i att gemensamt utveckla varandra och branschen i stort. Genom samarbete och utbyte bolagen sinsemellan kan vi skapa värde för våra kunder och fortsatt tillväxt för gruppen, säger Jonas Warnander vidare och fortsätter:

– Det känns väldigt spännande att få vara en del av Reledos fortsatta framgångsresa. Koncernen består redan av fina bolag och mitt fokus kommer vara att fortsätta expansionen genom både organisk och förvärvsdriven tillväxt.

Han har arbetat för Sodexo sedan mars 2020 och arbetade dessförinnan hos Coor i drygt nio år och då bland annat inom affärsutveckling och som contract director.

– Jonas blir ett riktigt bra tillskott för Reledo. Han har gedigen erfarenhet i branschen och starkt driv för att skapa tillväxt och resultat, säger Olle Bertfelt, ordförande Reledo.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078