23948sdkhjf

Fyra städ- och facility service-bolag grunden i nya Reledo

Investeringsbolaget Celero Capital har förvärvat fyra bolag som initialt ska utgöra basen i nylanserade plattformen. Reledo ska erbjuda skräddarsydda lösningar inom facility management till små- och medelstora företag. Planen är att växa med ytterligare förvärv.

Investeringsbolaget Celero Capital, grundat 2022, etablerar Reledo i samarbete med fyra entreprenörsägda företag inom städ- och facility management; ICG Sverige, Ekebybruk Städ och Lokalservice, Bofint Städservice Sverige  och Exiso. Förhoppningen är fler ”högkvalitativa och kundorienterade företag” ska ansluta.

Celero äger 85 procent av Reledo medan entreprenörerna äger resterande 15 procent. Reledo äger i sin tur 100 procent av dotterbolagen. Varje bolag behåller dock sitt varumärke och respektive vd stannar i sin roll. ICG:s vd Carlos Said verkar på posten som tillförordnad vd i Reledo tills en ny vd är utsedd.

”Genom att kombinera fyra framgångsrika företag kommer Reledo redan från starten att ha en solid position på den svenska marknaden och kunna erbjuda kunderna en bred och skräddarsydd service för deras facility management-behov”, heter det i ett pressmeddelande.

– Vi är glada att bli en del av Reledo och ser fram emot att utveckla gruppen tillsammans med Celero Capital. Genom att arbeta tillsammans kommer vi att vara ännu bättre positionerade för att erbjuda bredare och flexibla facility management-lösningar till våra kunder. Målet är att skapa trivsamma arbetsplatser och förenkla våra kunders vardag, säger vd:arna för de fyra företagen Carlos Said, Karin Lindén, Lucas Börjesson och Mikael Norden i en gemensam kommentar.

Entreprenörerna och ledningsteamet kommer att äga cirka 15 procent av den nya gruppen. I mars 2023 hade Reledo en proforma-försäljning på cirka 230 miljoner kronor och har för närvarande över 400 anställda tillsammans.

Bolagen menar att de som grupp drar nytta av varandra och gynnas av en fortsatt outsourcingtrend på en stor och fragmenterad marknad.

– Vi är stolta över att tillkännage lanseringen av Reledo i samarbete med ICG, Bofint, Ekeby och Exiso. Skapandet av Reledo bygger på Celeros erfarenhet både när det gäller att samarbeta med entreprenörer och att följa förvärvsdrivna strategier. Vi ser nu fram emot att snabbt utveckla Reledo, genom att utnyttja fördelarna med att arbeta tillsammans som en grupp och genom att förvärva komplementära företag över facility management-marknaden, säger Peter Möller, managing partner på Celero Capital i en kommentar.

Läs en intervju med Peter Möller om satsningen med Reledo här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079